• puuhapuu

Tyhjä sinappipullo taipuu moneksi

Yhteistyössä Matin Mainio sinappi

Keräsimme yhteistyössä Matin Mainio-sinapin kanssa seuraajiltamme askartelu-, leikki- ja puuhaniksejä tyhjille sinappipulloille. Saimme hurjat määrät toinen toistaan hauskempia ideoita, jotka varmasti menevät heti käyttöön ainakin Puuhapuun testiryhmäläisten keskuudessa.1. Vesileikit


Hurjan vesisodan aikaan saamiseen ei tarvita muuta kuin tyhjiä sinappipulloja. Tyhjiin sinappipulloihin vaan vettä ja leikki voi alkaa! Pullot ovat helppoja täyttää, kevyitä lapsen kantaa ja niistä on helppo ruiskia vettä. Jos vesisotakaveria ei juuri sillä hetkellä ole saatavilla, saa pikkuihmisen viihtymään vedellä täytettyjen sinappipullojen parissa ihan yksinäänkin pidemmän tovin, koska mikäpä sen hauskempaa kuin vain ruiskia ympäriinsä.
2. Soittimet


Nopea leikkikalu pikkuiselle syntyy, kun tyhjän sinappipullon täyttää vaikkapa makaroneilla tai pienillä kivillä. Isomman kanssa soittimien askartelu on mukavaa ajanvietettä, kun pulloihin voidaan vielä askarrella kauniit päälliset tai maalata ne kirkkailla väreillä.


”Yhteen pulloon voi laittaa vaikka hiekkaa hieman, toiseen pulloon soraa ja kolmanteen kiviä. Sitten voi musisoida. Vaihtelemalla hiekan ja kivien määrää pulloissa saa aikaan erilaisen soundin.”


3. Juomapullo

Juomapulloja ei ole koskaan liikaa, koska jos ei koko pullo ole kateissa, vähintään korkki on unohtunut jonnekin. Sinappipullo on juuri sopivan kokoinen pienelle vesi- tai mehupulloksi retkelle mukaan ja siitä on hyvä juoda. Ja voihan sinne laittaa vaikka smoothien tai pienimmän iltavellit, mitä nyt evääksi juuri sillä kertaa pitääkin pakata.
”Poikani ei oppinut juomaan tuttipullosta eikä myöskään imenyt tuttia, laitoin maitoa tyhjään sinappi purkkiin ja pikkukaveri oli tyytyväinen"4. Maali- tai liimapulloIhan pienimmille riittää vedellä täytetyt pullot, joilla voidaan ”maalata” asfaltille kuvioita, tai pulloja voi käyttää myös maaliruiskuina vaikkapa vesivärien kanssa. Kesällä ulos voi levittää ison paperin, johon ruiskitaan yhteistyöllä mahtava taideteos. Myös maalien tai liiman säilyttämiseen sinappipullot ovat hyviä, koska ne saa suljettua korkilla ja ovat kevyitä lapsenkin käsitellä. Jotkut olivat myös leikanneet sinappipulloista pohjat parin sentin reunuksilla pieniksi kupeiksi akryylimaaleja varten ja siveltimille omansa.


Niihin voi laittaa kangasvärejä, sitten maalailla iso kangas vaikkapa ranta-alustaksi tai pihalippu salkoon syndepäivänä tms.”

5. Mielikuvitusleikit ja pihapelitNämä klassikot toimivat aina. Mikäpä elävöittäisikään kauppa- tai kotileikin mielikuvitusmakkaransyöntihetkeä kuin ihan oikeat sinappipullot. Tai jos pulloon lisää hiukan vettä tai hiekkaa painoksi, ne käyvät mainiosti pihapeleihin. Keilapeli onnistuu hyvin ja miksei pienen askartelun jälkeen mölkky tai petankkikin.6. Apuvälineet puutarhanhoitoonTyhjästä sinappipullosta on helppo leikata lapio vaikka hiekkaleikkeihin tai mullan kaivamiseen kukkien tai kasvimaan hoidon yhteydessä. Pullo on myös täydellisen kokoinen pienen apulaisen kastelukannuksi.


”Meidän poika rakastaa kukkien kastelua, uskoisin että nämä olisivat lapsesta tosi hauskat välineet kasteluun.”


7. Kylpyyn ja saunaanTyhjä sinappipullo on hauska kylpylelu, sillä mikäpä sen mukavampaa kuin lutrailla vedellä kylpyhetken yhteydessä. Pullon voi ottaa myös mukaan saunaan, jossa se on hyvä juomapullo ja siitä voi helposti truutata vettä myös kiukaalle. Samallahan voisi kokeilla miten saippuakuplat onnistuvat, kun veden joukkoon laittaa saippuaa!8. Askartelut


Vain mielikuvitus on rajana, kun tyhjät sinappipullot saadaan askartelupöydälle. Monet päällystäisivät ne erilaisilla papereilla ja tekisivät niistä maljakoita, ruukkuja tai astioita. Mutta muotonsa puolesta sinappipullo toki taipuu moneen muuhunkin. Siitä tulisi mainio raketti tai siitä voisi askarrella jonkin hahmon, hirviön tai miksei joulutontunkin. Aivan huikea idea oli askarrella 2 tyhjästä sinappipullosta rakettireppu! Siitä olisi pieni supersankari varmasti innoissaan!9. Mielikuvitus on rajana

Joku vastaajista ehdotti, että pullon voi täyttää perunajauholla, jota voi tupsautella pilvinä ilmaan. Mahtava idea, koska toisinaan leikeissä tarvitaan taikapölyä! Sinappipullosta on myös kätevä annostella lettutaikinaa pannulle, jos vaikka haluaa paistaa erimuotoisia lettuja. Pullonpyöritys, tunnelit ja ajorata autoleikkiin... Tyhjät sinappipullot tosiaan taipuvat vaikka mihin!


”Sinappimonsterit! Jalat pohjaan, silmät pullon kylkeen ja pillit korkin paikalle sarviksi ;)”

Niistä voi rakentaa myös lautan, kun yhdistää tyhjät pullot toisiinsa vaikka ilmastointiteipillä.”

Tutustu Matin Mainio-tuotteisiin tarkemmin https://www.matinmainio.fi/ ja löydä oma suosikkisi sekä jälleenmyyjäsi!

28 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki