• puuhapuu

Erilainen joulukalenteri lapsille

Voihan joulukalenteri! Tuntuu, että joka vuosi ne ilmestyvät kauppojen hyllyille yhä aikaisemmin ja aikaisemmin. Ja mitä isommaksi lapset kasvavat, sitä tarkemmin he tietävät millaisen kalenterin haluavat. Eikä se ole mikään ihme, mikäpäs olisikaan kivampi tapa virittäytyä joulun tunnelmaan ja laskea päiviä odotettuun jouluaattoon, kuin ikioma joulukalenteri.


Olen miettinyt viime aikoina mitä joulukalenterit merkitsivät omassa lapsuudessani.


Muistan elävästi, kuinka kuvakalentereita saatiin aikakauslehtien tilaajalahjoina ja niitä haettiin pankeista tai vakuutusyhtiöistä.


Oli kivaa ajankulua availla luukkuja ja katsella kauniita kuvia. Niihin aikoihin myyntiin alkoi tulla myös suklaakalentereita. Niissä oli mautonta, kuivaa suklaata, mutta olihan se hienoa, kun oli suklaakalenteri!


Nykyään tuollaiset kuvakalenterit alkavat olla jo harvinaisia.


Ja ainakin omat, audiovisuaaliseen mediaan tykästyneet, lapseni eivät jaksa niistä oikein kiinnostua. Suklaakalentereissa on nykyisin laadukkaat herkut, mutta myös hinnat ovat sen mukaiset. Ja jokaiselle lapselle pitää vielä hankkia omansa, totta kai.


Minulla on ollut tapana tehdä lapsille itse joulukalenteri, jossa on ollut pieniä yllätyksiä jokaiselle päivälle. Harmi vaan, että lasten odotusarvot ovat hypänneet taivaisiin. Tuntuu, että ahdan lahjapussukoihin turhaa krääsää ja rahaa palaa helposti yli sata euroa. Ja siltikään ei luukuista tule juuri niitä juttuja mitä odotetaan. Ja rahasummat kasvavat aina vain suuremmaksi, mitä enemmän lapsia perheessä on.


Turhaa pikkukrääsää kotona jo riittää ja sokeria lapset syövät jouluna muutenkin liikaa. Kuvakalenterit ovat kauniita ja ekologisia, mutta niistä puuttuu jännitys ja tarina. Olisipa ihanaa, kun olisi sellainen joulukalenteri, joka tuottaisi krääsän ja sokerin sijaan elämyksiä, eikä maksaisi maltaita.


Niinpä me Puuhapuun tiimin kanssa pysähdyimme miettimään ongelmaa ja sitten meillä välähti:


Tänä vuonna toteutamme erilaisen joulukalenterin Puuhapuun tyyliin!


Näin syntyi täysin aineeton Satuseikkailu-joulukalenteri.


Sen suunnittelussa meille oli erityisen tärkeää, että joulukalenteri:


1. on helppo ja yksinkertainen aikuiselle

2. sisältää jännittävän tarinan ja kauniit kuvat

3. tarjoaa lapselle ja aikuiselle hetken yhteistä aikaa kiireisen arjen keskellä

4. saa koko perheen innostumaan


Näillä periaatteilla lähdimme tekemään kovasti töitä joulukalenterin eteen.


Ja nyt tämä Puuhapuun tyyliin tehty lapsiperheen Satuseikkailu -joulukalenteri on ostettavissa meidän omasta verkkokaupasta.


Satuseikkailu -joulukalenteri toimii siten, että lapset ovat seikkailun sankareita ja aikuiset tarinan kertojia. Tarinan juoni jatkuu koko joulun odotuksen ajan ja joka päivä päästään askel edemmäs kohti mysteerin ratkaisua.


Päivittäisen seikkailuhetken kesto on noin 5-15 minuuttia ja tehtävät on erittäin nopea valmistella. Aikuinen saa ohjeet ja materiaalit kätevästi sähköpostiin ja ne voi tulostaa tai lukea tabletin tai kannettavan näytöltä.


Eli kerrankin joulukalenteri, jossa ei ole turhaa krääsää tai pelkkiä sokerinamuja!


Meidän joulukalenterissa tärkeintä on, että joka päivä vietetään edes pieni hetki yhdessä kivan tekemisen äärellä. <3


Luepa lisää tuotteesta ja tilaa omasi täältä.


Ihania joulunodotushetkiä!


Mari ja Puuhapuun väki
321 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki