• puuhapuu

Taikamaitokoe – hauskaa tiedettä lasten kanssa

Puuhapuun testiryhmäläisten mielestä on huippuhauskaa katsoa mitä tapahtuu, kun erilaiset aineet kohtaavat ja muodostavat yllättäviäkin reaktioita. Tänään testiryhmän jäsenet kaivelivat keittiön kaappeja ja innostuivat testaamaan mitä tapahtuu, kun saippua kohtaa maidon.

Tässä helpot ohjeet ilahduttamaan pieniä tiedemiehiä ja -naisia. Koe on yksinkertainen toteuttaa, eikä siitä synny edes valtavaa sotkua.Hauskaan taikamaitokokeeseen tarvitaan vain:


- maitoa


- nestemäisiä elintarvikevärejä


- tiskiainetta


- vanupuikkojaAloittakaa kaatamalla lautaselle maitoa sen verran, että pohja peittyy kunnolla. Lautanen voi olla matala, mutta olisi hyvä, jos siinä olisi vähän reunoja, jotta suuremmilta läikkymisiltä vältytäänTiputtakaa sitten elintarvikeväriä useita tippoja maidon päälle. Välit kannattaa jättää sen verran pitkiksi, että tipoilla on tilaa levittäytyä.


Dippaa vanupuikko ensin tiskiaineeseen ja paina se sen jälkeen keskelle lautasta. Pidä paikallaan n. 10-15 sekuntia. Värit alkavat kiemurrella ja tehdä hauskoja muotoja. Värien kiemurtelu jatkuu yhä, kun nostat vanupuikon ylös.Voitte kokeilla erilaisia tekniikoita ja katsoa millä saatte parhaat reaktiot, esim. liikutella vanupuikkoa, painaa sen pohjaan asti ja käyttää useampia puikkoja samanaikaisesti. Hauskaa, yksinkertaista ja lapsille mukavaa puuhaa - kokeilkaa pois!

95 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki