• puuhapuu

Juhannus lasten kanssa

Voi miten siitä tuntuukaan olevan ikuisuus – juhannuksesta ennen lapsia. Keskikesän juhla lasten kanssa vs. aikuisten kesken ovat ehkä kuin yö ja päivä, mutta ihanaa, että lapsiperhe voi luoda uudenlaisia omia perinteitään. Hyvin järjestettynä, juhlasta voi nauttia koko perhe.


Keräsimme 5+1 vinkkiä juhannuspuuhiksi lapsiperheille. Olipa juhannuksenviettopaikkanne mökki, kotipiha tai kerrostaloasunto, nappaa tästä parhaat ideat.Herätä tarina eloon: Tilaa Puuhapuun Satuseikkailu --->


1. Kutsukaa kylään ystäviä


Mikäs sen parempaa kuin jaettu ilo. Varmasti tuttavapiiristä löytyy perhe, joka viettää juhannusta ”vain kotona” ja ilahtuisi kovasti kutsusta. Kerätkää mukava porukka kasaan ja järjestää hyvää syötävää ja pientä ohjelmaa. Sekä lapsille, että aikuisille on omanikäistä seuraa ja kaikki viihtyvät kiireettömästi jutustellen ja leikkien.


2. Kalastus


Onkiminen on monelle lapselle mieleistä puuhaa, koska rauhoittavat luonnon äänet ja jännitys saa pienet ja isommatkin lapset hyvälle tuulelle. Jos läheltä ei kuitenkaan löydy vesistöä tai lapsesi ei pidä aktiviteetista, voi siitä tehdä leikin. Miten olisi synttärijuhlista tuttu onkiminen kepin varteen narulla kiinnitetyllä ämpärillä? Jokainen saa vuorollaan onkia pienen mieluisan yllätyksen. Voitte tehdä useampia kierroksia ja välillä onkeen tarttuukin jotain ihan muuta kuin odottaa, kuten vessapaperirulla tai tyhjä juomapullo.


3. Hyvää syötävää


Juhannusperinteisiin kuuluu tietysti grilliherkut, mutta toki voit keksiä muutakin tarjottavaa. Pääasia, että kaikille löytyy mieleistä syötävää ja jälkkärinä juhlan kunniaksi voit järjestää jätskibuffetin, jossa jokainen saa valita omaan annoksensa mieluisat kastikkeet ja lisukkeet.


Herätä tarina eloon: Tilaa Puuhapuun Satuseikkailu --->


4. Saunominen


Juhannukseen kuuluu tietysti olennaisesti sauna ja pulahdus raikkaaseen veteen. Kaikissa juhannuksenviettopaikoissa ei ehkä ole omaa saunaa eikä ainakaan järvenrantaa käytettävissä, mutta ehkä lähistöltä löytyy yleinen leirintäalue tai sauna, johon pääsee kohtuullista korvausta vasten koko perhe kylpemään.


5. Teemapuistot


Kun monet suuntaavat juhannuksen viettoon mökeille ja maaseudun rauhaan, on huvipuistoissa paremmin väljyyttä ja vähemmän jonoja. Lapsilla on ihan taatusti hauskaa ja saat ruksata yhden kohdan kesälomapuuhien listasta jo tehdyksi.+1. Satuseikkailu


Sehän nyt on selvää, Puuhapuun Satuseikkailu on mitä paras ohjelmanumero perheen yhteiseen ajanviettoon niin kotosalla kuin mökilläkin. Mikä parasta, nyt kun kelit hellivät, voit järjestää Satuseikkailun myös ulkona.


Kotimaiset kasvikset ovat juhannuksen aikaan parhaimmillaan, joten nyt on paras aika vuodesta toteuttaa Maisteluhaaste ihan oikeita suupaloja testailemalla. Punahilkka taas on tosi helppo järjestää sopivan välin ilmaannuttua, sillä alkujärjestelyjä ei ole lainkaan!


Digitaalisten Satuseikkailuiden etu on se, että saat ne heti maksun vahvistettuasi käyttöön – kätevää eikö?


Puuhapuun väki toivottaa hauskoja juhannusjuhlia isoille ja pienille lukijoille! Pitäkää toisistanne huolta ja luokaa ihania juhannusmuistoja ja -perinteitä, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen.


Lue myös: 5+1 vesi-ilmapalloleikkiä hellepäiviin


69 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki