• puuhapuu

5 salaisuutta, joilla laadit ITSE satuseikkailun ilmaiseksi


Satuseikkailut syntyivät kun teimme niitä omien ja lähipiirin lasten iloksi. Nopeasti huomasimme, että lapsethan rakastivat niitä - ja toivatpa ne suurta iloa myös vanhemmille.


Siksi aloimme tehdä niitä myös myyntiin, jotta muutkin lapset ja aikuiset saisivat kokea samoja onnistumisen ja yhteisen tekemisen iloisia tunteita, kuin me koimme.


Siitä lähtien Puuhapuun tarkoituksena on ollut innostaa aikuisia ja lapsia leikkimään yhdessä ja olemaan läsnä kiireisenkin arjen keskellä.


Mutta meitä ei haittaa, vaikka et ostaisi tuotteitamme, vaan voit tehdä satuseikkailut myös ihan itse!


Haluammekin jakaa tässä ilmaiset ohjeet oman satuseikkailun suunnitteluun:


1. Tarina


Hyvä tarina sitoo koko seikkailun yhteen ja pitää lapset keskittyneenä. Voit valita tarinaan lapsesi lempihahmoja tai keksiä itse omat. Tärkeää on, että tarinan hahmot ovat kiinnostavia ja heillä on jokin ongelma, jonka ratkaisemiseksi tarvitaan lapsen apua. Mieti millaiset teemat ovat lapsen elämässä tärkeitä ja päästä mielikuvitus lentoon.Tarinaan on kiva sisällyttää huumoria, jännitystä ja tunteita, jotta lasten mielenkiinto pysyy yllä. Jos mitenkään mahdollista, tarinaa voi rikastuttaa kuvilla, jotta lapsi jaksaa seurata paremmin ja kokemuksesta tulee syvällisempi. Kuvia on myös mukava katsella aikuisen sylissä, joka on tärkeä osa yhteistä leikkihetkeä.Jos et keksi omaa tarinaa niin voit napata hyllystä lasten suosikkikirjan ja rakentaa satuseikkailun sen ympärille.2. Tehtävät


Tehtävät ovat olennainen osa, sillä ne herättävät satuseikkailun eloon.


Tehtäviä on hyvä olla muutamia erilaisia. Hyviä ovat:


- liikuntatehtävät

- ongelmanratkaisu

- taitotehtävätTehtäviä on helpointa ideoida perinteisistä lasten leikeistä ja tehtävistä. Vaikkapa hippa ja kapteeni käskee, voisivat olla hyviä liikuntatehtäviä.


Pulmapähkinöitä voit leikata lasten tehtäväkirjoista, vaikkapa pisteiden yhdistely tai labyrintti ovat hyviä.


Mieti minkälaisia tehtäviä voisit leipoa tarinaasi mukaan, jonka myötä päähenkilöiden ongelma saadaan lopulta ratkaistua?


Tai onko jokin taito, jota lapsesi olisi hyvä juuri nyt harjoitella? Leikin varjolla uuden opettelu käy kuin itsestään!3. ValmisteluTee tarvittavat valmistelut ennen kuin kutsut lapset seikkailuun. Seikkailu etenee parhaiten, kun tehtävät sijoittelee kotiin selkeästi tarinan mukaan eteneväksi poluksi.


Kun kerrot, että lattiamatto on järvi ja kirjat sen päällä kiviä, lapsesi pystyy kyllä helposti kuvittelemaan sen. Usko pois, olemme testanneet!


Siksi tarina on hyvä pilkkoa tarinakorteiksi matkan varrelle. Leikkaamalla ja liimaamalla voit suunnitella hienoja yhdistelmiä, tai yhtä hyvin voit tulostaa materiaalit.


Jos keksimissäsi tehtävissä tarvitaan tavaroita, kuten esim. peittoja, tyynyjä, vessapaperirullia, kattiloita, tai muita kodin tarpeita, niin ne kannattaa viedä tehtäväpaikoille jo valmiiksi.4. Seikkailun suorittaminen


Kutsu lapset seikkailuun ja aloita lukemalla tarinan alku. Anna lapsen olla sankari ja toimi itse tarinan kertojana.


Lapsellesi on tärkeää, että sinäkin olet läsnä ja heittäydyt tarinaan mukaan. Nopeasti huomaat, että sinä ja lapset tempaudutte yhdessä taikamaailmaan!


Jos lapsia on mukana useampia, huolehdi että kaikki saavat osallistua yhtä paljon. Tärkeintä on, että kaikilla on hauskaa!


5. Palkinto


On tosi tärkeää, että satuseikkailussa on selkeä lopetus. Ehkä olet keksinyt jonkin huikean loppuhuipennuksen tai sitten tarina päättyy jonkin palkinnon löytämiseen, kuten lapsen lempi pehmolelu, kiva tarra tai vaikkapa karkkipäivänä herkku.


Muista lopuksi kiittää ja kehua! Aika varmasti kuulet itsekin lapsilta innostuneet kiitokset muodossa "Tehdään heti uudestaan!" :)Lopuksi tietysti vielä yhteinen loppusiivous, ja ehkäpä lapsi innostuu suunnittelemaan omaa seikkailua, jolloin sinä pääset ensi kerralla ratkomaan visaisia tehtäviä…Toivotamme teille onnistunutta yhteistä seikkailua!Toivottavasti ohjeistamme oli sinulle apua! Kerro miten meni, tai anna palautetta täällä.
Ps. Jos oman seikkailun tekeminen tuntuu työläältä, niin voit aina ostaa myös valmiin Puuhapuun Satuseikkailun. Me olemme käyttäneet yli 1000 tuntia Satuseikkailun tekemiseen, jotta se olisi sinulle ja lapsillesi paras mahdollinen kokemus! Puuhapuun Satuseikkailun voit ostaa täältä.

702 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki