• puuhapuu

5 pihapuuhaa hellepäiviin

Huh, hellettä! Nyt suuressa osassa maata porottaa aurinko ja lämpöä riittää. On tärkeää juoda riittävästi, muistaa aurinkorasva ja suojata lapset paahteelta. Mutta auringosta ja kesästä pitää myös nauttia! Listasimme 5 kivaa pihapuuhaa hellepäivään. Tiedossa on viilentäviä roiskeita. Nappaa ideat!1. Letkulimbo


Limbokisa toimii aina, mutta kuumana kesäpäivänä voi limbokepin sijasta käyttää kasteluletkusta lentävää vesisuihkua. Voitte laittaa vesisuihkun toiseen päähän ison saavin tai lasten uima-altaan, niin vesi ei mene hukkaan. Limbokisa on siitä hauska peli, että pienemmät lapset pärjäävät siinä paremmin.


2. Vesi-ilmapallo-piñata


Täytä kasa vesi-ilmapalloja, solmi ne yhteen ryppääksi ja ripusta ylös roikkumaan vahvalla narulla. Lapsen tehtävänä on rikkoa palloja mailalla. Lisäjännitystä saatte, kun sidot lapsen silmät sokoksi. Jos lapsia on useita, jaa vuoroja, jottei tule haavereita. Taatusti hauskaa, jännittävää ja märkää puuhaa!


3. Heittopeli


Kuumana päivänä voi järjestää kivan heittopelin märällä pesusienellä. Varatkaa molemmille ämpäreihin vähän vettä ja heittäkää sieni siten, että kiinniottaja saa märän moiskauksen. Pesusieni on mukavan pehmeä ja se on helppo ottaa kiinni. Tästä leikistä pitävät erityisesti isommat lapset.


4. Tehdään sadettaVesipyssyt ovat toki kivoja, mutta jos lapsilla on lupa ampua toisia päin, syntyy helposti pahaa mieltä ja riitaa. Vesipyssyillä voi kuitenkin leikkiä omilla ehdoilla, jos niillä saa ampua vain ylös ilmaan. Tehtävänä on yrittää väistää alas syöksyvää sadekuuroa tai jos haluaa kastua, ottaa se ilolla vastaan.


5. Vesimaalit


Varaa puhtaita maalisiveltimiä ja sangollinen vettä. Anna lapsen ”maalata” vedellä seinää, asfalttia, puutarhakalusteita ja miksei myös itseään. Voit myös itse osallistua ilonpitoon ja maalata lapsen päästä varpaisiin. Kiva leikki aremmallekin lapselle, jota halutaan tutustuttaa veteen.


Muistathan aina valvoa erityisesti pieniä lapsia vesileikeissä tarkasti!

8 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki