top of page
  • puuhapuu

5 minileikkiä kiireiseen arkeen

Päivitetty: 26. tammik. 2021


Lapsista parasta on yhteinen leikkihetki aikuisen kanssa. Kun aikuinen oikein heittäytyy leikkiin mukaan ja antaa kaiken huomionsa juuri minulle. Se on ratkiriemukasta ja varmasti palkitsevaa, myös aikuiselle. Mikä onkaan parempaa, kuin oman lapsen hymyilevät kasvot?Arki se vaan on jatkuvaa kiirettä. Miten sitä kiireisen työpäivän jälkeen löytää energiaa ja vieläpä pitäisi itse keksiä mitä puuhattaisiin? Pyykkivuorikin odottaa, ruokaa pitäisi laittaa, ja ja ja...


Keräsimme tähän 5 helppoa ja nopeaa valmista minileikkiä, joilla saat lapsen hyvälle mielelle. Leikit on helppo toteuttaa milloin vain, ja ne vievät aikaasi vain 5-10 minuuttia. Poimi parhaat leikki-ideat tästä:


1. Lumisotaa


Vaikka ei olisi lunta, niin voitte järjestää mielikuvituslumisodan kotona. Tehkää "lumipallot" pyöräyttämällä sukkapari palleroksi ja alkakaa heittää. Sukkapallot ovat pehmoisia, joten ketään ei satu ja leikin jälkeen ne on nopea siivota takaisin sukkalaatikkoon.


Jos toisia päin heittäminen menee helposti liian rajuksi, voitte myös leikkiä tarkkuusheittoa ja yrittää heittää lumipalloja maaliin (esim. vatiin).


2. Lattia on laavaa


Tästä leikistä löytyy erilaisia variaatioita ja ehkä sinunkin lapsesi osaavat jo tämän jutun. Puuhapuun testiryhmän lemppariversio menee näin:Arkisten puuhien lomassa jokainen saa vuorollaan yllättäen huutaa "lattia on laavaa". Silloin jokaisen pitää kiireesti nousta jonkin päälle niin, etteivät jalat koske lattiaan. Kenen varpaat palavat?


Parasta leikissä on, että vaikka puuhaa lasten kanssa, saa samalla itse vaikka ripustettua pyykkiä narulle tai katettua pöytää.


3. Satuhetki


Väsyneen vanhemman pelastus on satuhetki. Samalla tulee tärkeää syliaikaa, saa itse hiukan levähtää mukavassa asennossa ja oltua lapselle läsnä. Lukekaa joku uusi jännittävä kirja, vanha tuttu lemppari tai keksikää itse oma hauska tarina.


Jos mielikuvitusta riittää, lapsi varmasti kiinnostuu kuuntelemaan itse keksittyä satua, jossa hän saa itse olla päähenkilö. Ehkä mukana seikkailee myös muita lapselle tuttuja ihmisiä tai hahmoja.


Lue myös: Lukeminen lapselle kannattaa


4. Liikunta pitää mielen virkeänä


Järjestäkää oma kuntopiiri, johon kaikki saavat keksiä liikkeitä. Haarahypyt, punnerrukset ja venytykset saavat aikuisenkin sykkeen nousemaan ja tekevät hyvää. Vaihtoehtoisesti ulkona voi järjestää leikkimielisen juoksukilpailun tai jumpparadan.


Yhdessä ylös ja liikkumaan, ja koko perhe jaksaa paremmin!


5. Hullunkuriset esineet


Laittakaa pöydälle ihan arkisia tavaroita, kuten kauha, kynä, teippirulla, legopalikka jne. Jokainen saa vuorollaan valita yhden esineen, antaa sille nimen, keksiä uuden käyttötarkoituksen ja esittää miten esinettä käytetään. Lapset keksivät mitä hulluimpia tarinoita, mutta keksitkö itse?


Ihania leikkihetkiä teille!Lue myös: Näin teet leikkimisestä itsellesi kivempaa657 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki