• puuhapuu

5 + 1 hauskaa vesi-ilmapalloleikkiä hellepäiviin

Päivitetty: 23. kesäk.


Voi miten ihania ja aurinkoisia, jopa helteisiä päiviä säätiedotus lupaileekaan tuleville päiville! Kuumat kesäpäivät eivät ole mikään itsestäänselvyys Suomen kesässä, joten nyt nautitaan.


Puuhapuun testiryhmäläiset ovat kaivelleet vesi-ilmapallot talvijemmasta ja kunnon sodat jo saatiinkin pystyyn. Kuumana päivänä aikuisetkin on helppo houkutella mukaan märkään hauskanpitoon.


Vaikka pallosota onkin hauskaa, tulee siinä helposti huteja ja pallot kastelevat sotilaiden sijaan nurmikkoa. Tässä muutamia vesi-ilmapalloleikkejä ja kisoja, joita voitte kokeilla vaihteluksi.


Muistattehan pitää tarkasti silmällä perheen ihan pienimpiä vipeltäjiä, jotta kumiset pallonpalaset eivät mene suuhun tai nenään!


1. Heittely


Vesi-ilmapalloa heitellään kaverilta toiselle siten, että jokaisen heiton jälkeen välimatkaa pidennetään hiukan. Millä heitolla matka tulee niin pitkäksi, että jompikumpi kastuu? Pallon kiinnisaaminen ei ole ihan helppoa, joten pienemmille voi vaikka varata pienet leikkiämpärit, joihin pallo yritetään napata kiinni.


Sadepäivän vinkki: Järjestä lapsille Satuseikkailu --->

2. Peppupläts-viesti


Järjestäkää hauska viestikisa siten, että kilpailija juoksee aina maaliin, istuu vesi-ilmapallon päälle rikkoen sen ja juoksee takaisin. Pallot voi sijoitella radan päähän valmiiksi jonoon ja jokaisen plätsin jälkeen tulee käydä kääntämässä lähtöpisteessä ja sitten juosta takaisin rikkomaan seuraava. Tässä kisassa on varmaa, ettei kukaan pysy kuivana.


3. Tarkkuusheitto


Toinen pitelee rengasta tai astiaa ilmassa ja toinen yrittää saada osumia. Montako osuu maaliin ja montako osuu pariin? Vaikeaa on edes yrittää osua maaliin, koska onhan se nyt hauskaa kun kaveri kastuu kunnolla!


4. Vesi-ilmapallon pomputus


Anna lapsille käsipyyhe ja vesi-ilmapallo. Tehtävänä on parina pomputtaa palloa pyyhkeen päällä niin, että se saadaan aina takaisin pyyhkeelle kiinni. Miten korkealle uskallat pomputtaa? Pienimmille pomputus voi olla sen verran vaikeaa, että tehtävänä voi pomputuksen sijaan olla pallon kuljetus.


Sadepäivän vinkki: Järjestä lapsille Satuseikkailu --->


5. Vesi-ilmapallon kuljetus


Lasten tehtävänä on kuljettaa vesi-ilmapalloa tasapainotellen sitä kauhan tai WC-paperirullan hylsyn päällä.


Syvässä kauhassa palloa on paljon helpompi pitää, joten jos lapsella on kauha ja aikuisella hylsy, on leikki tasaväkisempää.


Tästä voi myös järjestää hauskan viestin!


+ 1 Loppusiivouskisa


Vesi-ilmapallot ovat mahtavaa ajanvietettä ja viilentävät ihanasti hellepäivinä, mutta jättävät ikävästi paljon pientä muoviroskaa jälkeensä. Lopuksi kaikki roskat ja pienet muovinpalaset on siivottava pihamaalta. Siivoaminen sujuu nopeasti, kun palkintona odottaa jäätelöt!Muistattehan pitää tarkasti silmällä perheen ihan pienimpiä vipeltäjiä, jotta kumiset pallonpalaset eivät mene suuhun tai nenään!


Ihania ja aurinkoisia kesäpäiviä!


Lue myös: Näin pelataan haastehippaa


1 404 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki