top of page
  • puuhapuu

10 hauskaa ilmapalloleikkiä vappuilotteluun kotona

Päivitetty: 23. kesäk. 2022Ilmapallot ovat helppo ja edullinenkin tapa viihdyttää lapsia ja ne kuuluvat erottamattomasti vappuun! Tivolit, naamiaiset ja vappuriehat toki ovat hauskaa hommaa, mutta kotonakin voi järjestää spesiaalia ohjelmaa koko perheelle. Ilmapallojen parissa voi keksiä vaikka mitä hauskoja puuhia. Leikit ja kisat eivät vaadi isoja järjestelyjä ja lapset usein keksivät itsekin vaikka mitä hauskoja temppuja.

Se huono puoli ilmapalloissa kuitenkin on, että niistä voi jäädä jälkeen ikäviä pieniä muovinkappaleita, jotka voivat olla jopa hengenvaarallisia - varsinkin perheen pienimmille.

Siksipä suosittelemmekin, että ilmapallojen parissa vietetään aikaa koko perheen kesken ja vanhemmat valvovat pikkuväkeä tarkasti. Ja kun lopuksi yhdessä siivotaan jäljet huolella, voidaan hyvillä mielin herkutella simalla ja munkeilla. :) Keräsimme tähän hauskoja ilmapalloleikkejä testattavaksi. Valitkaa parhaat päältä tai kokeilkaa vaikka kaikkia. Kun pääsette vauhtiin, keksitte varmasti monta muutakin leikkiä. Vappu on hyvää aikaa aikuistenkin heittäytyä mukaan hulluttelemaan!1. Ilmapallon kuljetus


Tarvitset:

- jokaiselle osallistujalle 3 ilmapalloa

- jokaiselle osallistujalle 1 pitkulainen ilmapallo


Tee huoneen toiseen päähän lähtöviiva ja toiseen päähän maaliviiva. Pitkulainen pallo toimii mailana ja tehtävänä on kuljettaa kaikki omat pallot maaliviivan yli. Ensimmäisenä omat pallot kuljettanut voittaa.


Hauskaa puuhaa koko perheelle: Järjestä Satuseikkailu --->


2. Pidä pallo ilmassa

Tarvitset:

- ilmapallon


Klassinen leikki, jossa tehtävänä on pitää pallo ilmassa niin kauan kuin mahdollista. Tämä ei vaadi isoa porukkaa ja on hauskaa ajanvietettä ihan kahdestaankin lapsen kanssa. Testatkaa myös hiustenkuivaajaa ja kokeilla pomputtaa palloa yhdessä pyyhkeen päällä.


3. Ilmapallojuoksu


Tarvitset:

- jokaiselle osallistujalle 3 ilmapalloa


Tee huoneen toiseen päähän lähtöviiva ja toiseen päähän maaliviiva. Osallistuja etenevät siten, että 2 palloista on laitettu kainaloihin ja yksi polvien väliin. Ensimmäisenä maaliin ehtinyt voittaa.


4. Ilmapallotyypit


Tarvitset:

- ilmapalloja

- permanenttitusseja

- teippiä, serpentiiniä, paperia jne.


Anna lasten piirtää ilmapalloille kasvot ja kiinnittää teipillä serpentiinihiukset. Ilmapalloille voi myös askarrella paperista kädet ja jalat. Muistakaa koristelussa varovaisuus, pallot poksahtavat helposti.Testatkaa myös minkälaisia tyyppejä tulee, kun kasvot piirtääkin jo ennen pallon puhaltamista.


5. Ilmapallotennis


Tarvitset:

- ilmapallon

- mailat, askartele mailat kertakäyttölautasista tai käytä valmiita kevyitä mailoja


Pallo ilmaan ja pelaamaan. Palloon saa koskea vain mailalla. Kiva leikki pientenkin lasten kanssa, eikä välttämättä ole tarpeen laskea edes pisteitä.


6. Herkkuyllätys


Tarvitset:


- tummia tai paksumpia ilmapalloja, joista ei näy niin helposti läpi

- pieniä yllätyksiä, esim. pieniä karkkeja, tikkareita, tarroja, vihjelappu herkkujen luo, pieniä leluja jne, mitä vain lapsille mieluisaa keksit


Kätke yllätykset ilmapallojen sisään ennen kuin puhallat. Sitten vain pallot täyteen ilmaa ja lapset puhkomaan ja etsimään yllätyksiä.


Hämäyksenä tietysti hyvä olla mukana pari tyhjääkin palloa, jotta eivät pääse liian helpolla. :D


Tämä ilahduttaa erityisesti isompia tai rämäpäisempiä lapsia, jotka eivät pallojen poksahtelusta hetkahda.


Hauskaa puuhaa koko perheelle: Järjestä Satuseikkailu --->


7. Ilmapallotaidetta


Tarvitset:

- ilmapalloja

- paperia

- askartelumaaleja


Jos sotku ei haittaa, ilmapallojen avulla voi myös kokeilla tehdä taidetta. Puhaltakaa palloihin vain vähän ilmaa ja kastakaa niitä sitten maaliin. Palloja pyörittelemällä paperin päällä voi tehdä kauniita erivärisiä pyöreitä kuvioita.


8. Ilmapallon pyydystys


Tarvitset:

- ilmapalloja

- askartelukartonkia ja teippiä


Pyöräytä ohuesta askartelukartongista lapsen käteen sopiva suppilo ja kiinnitä teipillä. A4-kokoisesta kartongista saat helposti sopivan kokoisen. Heitä sitten pallo ilmaan ja anna lapsen pyydystää se suppiloon. Tästä riittää hauskaa erityisesti pienemmille lapsille.


Hauskaa puuhaa koko perheelle: Järjestä Satuseikkailu --->


9. Poksautteluleikki


Tarvitset:

- ilmapalloja tai vesi-ilmapalloja


Täytä pallot ilmalla ja anna lasten poksautella niitä jaloilla. Voit myös sitoa palloja narulla lasten jalkoihin kiinni ja lapset voivat kisailla siitä kumpi saa ensin poksautettua toisen pallot. Pienemmät vesi-ilmapallot (ilmalla täytettynä) ovat erityisesti pienemmille helpompia poksautettavia.


10. Iltapesun vappuspesiaaliTarvitset:

- ilmapalloja

- vettä


Täytä illan suihkuun tai kylpyyn muutamia ilmapalloja vedellä. Iltapesut sujuvat iloisesti kiljahdellen, kun luvassa on vähän extra-hauskaa ja vesi roiskuu. Jos sattuisi osumaan oikein helteinen vappu, tämä olisi kivaa puuhaa myös pihalle.Turvallisuus edellä vappuilotteluun! Hauskaa Vappua!


Lue myös: 5+1 hauskaa vesi-ilmapalloleikkiä hellepäiviin

2 535 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki